Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vår antibiotika i deras vatten - om utsläpp från läkemedelsproduktion och möjliga lösningar

  [2017-05-22] Centrum för antibiotikaresistensforskning (CARe) vid Göteborgs universitet arrangerar ett seminarium om hur utsläpp från läkemedelsfabriker med undermålig utsläppskontroll i andra länder kan leda till ökande problem med antibiotikaresistens globalt.

 • Symposium om Antibiotikaresistens

  [2017-05-16] 15-16 November, 2017

 • Ny kurs i antibiotikaresistensproblematik

  [2017-04-03] I höst startar en ny kurs i antibiotikaresistensproblematik. Den handlar om de biologiska, kemiska, politiska, ekonomiska och miljöaspekterna som antibiotikaresistens medför. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare och är öppen för alla med grundbehörighet. Som lämpligt tillägg rekommenderas även labbkursen. Båda kurserna ges av institutionen för kemi och molekylärbiologi tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning.

 • Forskar om läkemedel som ska bromsa antibiotikaresistens

  [2017-03-10] Resistansen mot antibiotika är en av världens stora framtidsutmaningar. Forskare vid Göteborgs universitet undersöker nu hur resistens överförs mellan bakterier. Målet är nya läkemedel som kan fungera som broms mot utvecklingen av resistens.

 • Etik och värde-utmaningar i antibiotikaresistens-hantering, -forskning och politik. Symposium i Göteborg, 15-16 november, 2017. Boka datumen!

  [2017-03-09] CARe ett 2-dagars symposium på temat Etik och värde-utmaningar i antibiotikaresistens-hantering, -forskning och politik, 15-16 november, 2017. Symposiet välkomnart upp till 300 deltagare och presenterar internationellt ledande talare inom etik, rättsvetenskap, politik, folkhälsa och anra områden engagerade inom detta område ¿ inklusive ledare för flera nya stora forskningsprogram ¿ från Australien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA. Symposiet är öppet för alla och avgiftsfritt, men detkommer attkrävas föranmälan; detaljer för detta kommer senare.

Fler nyheter

Sidansvarig: Kristian Kvint|Sidan uppdaterades: 2016-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://care.gu.se/svenska/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-09-26