• Erik Malmqvist folkbildar om antibiotikaresistens

[2020-02-18] Erik Malmqvist gör en insats för folkbildningen och deltar i samtal om antibiotikaresistens och individers ansvar i Nordegren och Epstein i P1.

• Fynd av ny antibiotikaresistent bakterie i infekterat sår

[2020-01-16] En hittills okänd art av antibiotikaresistenta bakterier, inom samma familj som E. coli och salmonella, har påträffats och klassificerats i Sverige. Arten, den första i sitt släkte, föreslås få namnet Scandinavium goeteborgense, efter staden Göteborg där forskningen bedrivits.

• Avhandlingspris till Hanna Thomsen

[2019-11-06] Naturvetenskapliga fakultetens avhandlingspris 2019 tilldelas Hanna Thomsen vid institutionen för kemi och molekylärbiologi. Hennes doktorsavhandling handlar om att använda ljus som verktyg för att studera biologiska mekanismer, från den minsta nivån till vävnader och organismer. Syftet är att utveckla nya läkemedel mot mikrobiella infektioner.

• Fem GU-forskare på listan över världens mest citerade

[2018-11-28] Joakim Larsson, professor i miljöfarmakologi, är den senaste vid Göteborgs universitet som tagit sig in bland världens mest citerade och inflytelserika forskare. 2018 har universitetet fem forskare på listan.

• Antibiotikaresistens leder till svåra värdekonflikter

[2017-10-17] Antibiotikaresistens är ett hot mot både sjukvård och världsekonomi. För att kunna möta denna globala utmaning krävs även insikt i hur problemen är kopplade till etik och värderingar. Det menar filosofiprofessor Christian Munthe som tillsammans med andra forskare vid Göteborgs universitet arrangerar en internationell konferens i november om just etik och antibiotikaresistens.