Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny kurs i antibiotikaresistensproblematik

Nyhet: 2017-03-29

Antibiotikaresistenta bakterier är ett globalt problem. I höst startar en ny kurs i antibiotikaresistensproblematik. Den handlar om de biologiska, kemiska, politiska, ekonomiska och miljöaspekterna som antibiotikaresistens medför. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare och är öppen för alla med grundbehörighet. Som lämpligt tillägg rekommenderas även labbkursen. Båda kurserna ges av institutionen för kemi och molekylärbiologi tillsammans med Centrum för antibiotikaresistensforskning.

Antibiotikaresistensens problematik

BIO001 Kvälls- eller distanskurs om biologi-, kemi- politik-, ekonomi- och miljö-aspekter av antibiotikaresistens, 3 hp

Den ökande bakteriella antibiotikaresistensen är ett globalt problem och hotar nu att rasera den moderna medicinska infrastukturen. Antibiotikaresistensproblematiken har många sidor och involverar forskare från ett flertal discipliner. Den här kursen kommer att behandla den grundläggande biologin i ämnet, hur vi kan minska spridningen av antibiotikaresistens hos befolkningen och i miljön, samt om hur vi kan utveckla nya antibiotika. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare. Som lämpligt tillägg till kursen rekommenderas labbkursen BIO002.

För mer information och anmälan: Antibiotikaresistensens problematik

Laborationer kring antibiotikaresistens

BIO002 Labbkurs, höstlovsveckan, 1.5 hp

I den här praktiska kursen gör vi experiment som åskådliggör några av de biologiska problem som rör antibiotikaresistens, så som överföring av resistens mellan bakterier samt processer som ger upphov till antiobiotiksresistens. Kursen passar som fortbildningskurs för lärare och är lämpligt som komplement till kursen BIO001, Antibiotikaresistensens problematik. Ges på helfart under höstlovet (vecka 44).

För mer information och anmälan: Laborationer kring antibiotikaresistens

 

AV:

Artikeln publicerades först på: cmb.gu.se

Sidansvarig: Kristian Kvint|Sidan uppdaterades: 2016-04-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?